U sat vremena 89 vozaca u prekršaju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od kada su 12. srpnja poceli izdavati obavijesti o pocinjenom prekršaju koji podliježu novcanim kaznama, prometni redari su u Puli na nepropisno parkiranim i zaustavljenim vozilima ostavili 753 "cestitke" s uplatnicom, doznajemo od voditelja Pododsjeka za prometno redarstvo Vladimira Brmbolica.

Zbog nepoštivanja prometnih znakova izdane su 104, a zbog zauzimanja invalidskih mjesta 16 kazni. Najviše su ih dobili vozaci nepropisno parkiranih vozila na obilježenom pješackom prijelazu, cak 128, potom na raskrižju 89, autobusnoj stanici i kolnom ulazu u zgradu - po 5 kazni, na željeznickoj pruzi dva, te na nogostupu i u pješackoj zoni ukupno 404.

- Jednom se dogodilo da su u roku od jednog sata vozaci 89 automobila htjeli samo na minut stati ispred lokala brze prehrane na Giardinima. Nije nam cilj kažnjavati gradane, vec osigurati protocnost vozila i kretanje pješaka. Ako ne plate obavijesti, tada dobivaju prekršajni nalog na koji mogu dati prigovor, kazao je Brmbolic i dodao da su se prometni redari kretali po užem centru grada, odnosno na podrucju mjesnih odbora Stari grad i Arena.

Kada kontrole budu poceli provoditi i u širem gradskom prstenu, najprije ce vozacima ostavljati obavijesti, kao što je to bila praksa i kod uvodenja prometnog redarstva, a tek potom i kazne. Brmbolic se ipak nada da ce do tada oni koji su zaduženi za parkirna mjesta osigurati ih dovoljno buduci da su samo prošle godine u Puli registrirane 34 tisuce vozila.


Podijeli: Facebook Twiter