U Sarajevu blokirana prometnica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Skupina od stotinjak gradana blokirala je u subotu oko 16 sati glavnu gradsku prometnicu u Sarajevu pred zgradom Predsjedništva BiH isticuci istodobno zahtjeve za ostavkom predsjednika vlade Sarajevske županije Suada Zeljkovica.

Njih nekoliko desetaka sjelo je na ulicu Maršala Tita prijececi tako prolaz vozilima. Uz zahtjeve za ostavkom isticu i onaj da policija pusti iz pritvora izgrednike uhicene zbog nasilja pocinjenog u petak. Zgrada Predsjedništva BiH okružena je tek nekolicinom policajaca te žutom trakom zbog ocevida koji u njoj obavljaju državni tužitelji, istražujuci okolnosti pod kojima je gradevina u petak napadnuta pa zatim zapaljena.

Manji prosvjedi zablježeni su u subotu u poslijepodnevnim satima u Bihacu gdje je nekoliko stotina ljudi nastavilo zahtijevati ostavku predsjednika vlade Unsko-sanske županije Hamdije Lipovace a potporu su im pružile i manje skupine prosvjednika u Sanskom Mostu i Bosanskoj Krupi.

Za razliku od zbivanja u petak, ovoga puta nije bilo vecih izgreda a zabilježeni su tek verbalni obracuni okupljenih gradana i policije.

Sarajevska je policija, istražujuci nerede koji su izbili u petak, privela 27 osoba. Iz županijske je policije objavljeno da je kod nekih od sudionika prosvjeda pronadeno cak 12 kilograma droge 'speed' u tabletama.

U Zenici i Tuzli u subotu nije bilo nikakvih okupljanja, kao ni u Mostaru. U Tuzli je nekoliko desetaka gradana pristiglo pred uništenu zgradu županijske vlade kako bi pomogli u rašcišcavanju smeca i ruševina. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter