U sarajevskom zatvoru umro Ognjen Šimic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lijecnik Ognjen Šimic, koji je u Sarajevu izdržavao zatvorsku kaznu zbog primanja mita u bolnici u Rijeci, umro je u srijedu, potvrdio je Hini Šimicev odvjetnik Nikica Gržic.

- Upravitelj zatvora potvrdio mi je tijekom dana da je Šimic umro. Uzrok smrti je srcani zastoj, kazao je Gržic, koji je Šimica zastupao na procesima vodenim najprije pred Županijskom sudom u Sarajevu, a potom i pred Vrhovnim sudom BiH koji je u travnju 2011. izrekao pravomocnu zatvorsku kaznu od dvije i pol godine zatvora.

Šimic, koji je po struci bio kardiokirug, u Hrvatskoj je pravomocno osuden na pet godina zatvora zbog primanja mita u vrijeme kada je obnašao dužnost procelnika kardiokirurgije u Klinicko-bolnickom centru u Rijeci.

Nakon bijega u BiH u toj mu se zemlji ponovo sudilo po zahtjevu hrvatskog pravosuda da bi presuda u dva ponovljena postupka bila preinacena u dvoipolgodišnju zatvorsku kaznu.

Šimic je na izdržavanje kazne u Sarajevu upucen 28. lipnja 2011. i tada se, unatoc teškom zdravstvenom stanju, odrekao mogucnosti da od suda traži odgodu provedbe sudske odluke.


Podijeli: Facebook Twiter