U SAD-u škola za uzgoj marihuane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nick Tennant (24) otvorio je školu za uzgoj kanabisa u Detroitu te pomaže stanovnicima Michigana da im marihuana ne uvene.Tennant je osnovao školu marihuane nakon što je radio u prodaji automobila.

"Ova država treba radna mjesta i mi mislimo da bi medicinska marihuana mogla stimulirati ekonomiju stotinama radnih mjesta i milijunima dolara", kaže Tennant.

Šestotjedni program - koji košta 485 americkih dolara - ukljucuje predavanja koja se bave uzgojem marihuane, a jedina obavezna literatura je "Hortikultura marihuane: Kucna/vrtna biblija medicinskog uzgajivaca" Jorgea Cervantesa.

Uzgoj marihuane u medicinske svrhe legalan je po novom zakonu u Michiganu, koji kaže da pacijenti ciji doktori to potvrde smiju uzgojiti do 12 biljaka ili imenovati nekog tko ce to ciniti umjesto njih te im prodati taj proizvod.

Tennantovi ucenici su raznolika grupa ljudi, a medu njima je i Sue Maxwell koja se brine za bolesnu 85-godišnju ženu. "Ne znam bi li ona bila zainteresirana za marihuanu, ali sam sigurna da bi joj pomogla", kaže Sue.


Podijeli: Facebook Twiter