U ruševinama nebodera 3 mrtva, 16 nestalih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Spasilacke službe izvukle su tri tijela iz ruševina triju zgrada u središtu Rio de Janeira, a na vidjelo je još jednom izbila loša infrastruktura grada koji ce 2014. ugostiti nogometno prvenstvo svijeta, a 2016. Olimpijske igre.

Te zgrade, a jedna je od njih dvadesetokatnica, srušile su se u srijedu navecer po lokalnome vremenu, samo ulicu od povijesnoga Opcinskog kazališta.

Spasilacke ekipe izvukle su šest preživjelih iz ruševina, ali nestalo je najmanje 16 ljudi, kažu vlasti. Rijec je o uredskim zgradama koje su bile gotovo prazne u trenutku nesrece.

Gradonacelnik Rija Eurardo Paes rekao je da je uzrok rušenja možda strukturni poremecaj izazvan radovima koji su upravo trajali na jednoj od zgrada. Po njegovim rijecima, nije bilo curenja plina koji bi izazvao eksploziju, nalik onoj prije nekoliko mjeseci kad je u eksploziji plina uništen restoran u središtu grada, a poginulo troje ljudi.

Izgradnja i obnova 12 stadiona za svjetsko nogometno prvenstvo 2014. kasni, a postoji i bojazan da neefikasni i prekrcani brazilski aerodromi nece moci podnijeti mase navijaca.


Podijeli: Facebook Twiter