U rušenju zgrade u Indiji poginulo 13 radnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trinaest radnika je izgubilo život kada se nedovršena zgrada srušila "kao kula od karata" u indijskom selu u turističkoj državi Goi, a više ih je ostalo zatrpano pod ruševinama, izvijestile su u subotu vlasti.

"Pronašli smo 13 trupala. No mislimo da će broj mrtvih rasti", rekao je za AFP Manohar Parrikar, visoki dužnosnik države Goe.

Pedesetak radnika je radilo na gradilištu kada se sredinom poslijepodneva srušila nedovršena stambena zgrada u Canoconeu, selu na obali mora južno od Panajia.

Spasioci su pokušali doprijeti do preživjelih koristeći se dizalicama, buldožerima i lopatama i razgrćući rukama ruševine dok ih je promatralo više stotina radoznalih prolaznika.

"Odmah ćemo uhititi izvođača i općinske čelnike koji su odobrili gradnju na ovome mjestu", rekao je Parrikar istaknuvši da "osobno prati situaciju". Dodao je da je policija već pokrenula postupak protiv osoba koje su sudjelovale u gradnji zgrade. Po prvim informacijama, zgrada je imala pet katova.

Nesreće svjedoče o lošoj kvaliteti građevina u Indiji i o nepoštovanju sigurnosnih normi dok zemlja, u kojoj se korupcija čvrsto ukorijenila, doživljava tešku krizu u stanogradnji.

Po pisanju britanskog The Guardiana, u 2012. je u rušenju 2.737 zgrada i mostova poginula je 2.651 osoba. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter