U rupe na asfaltu posadili cvijece

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što odgovorni u vojvodanskom selu Kupusine nisu zakrpali rupe na cesti, mještani su odlucili uzeti stvar u svoje ruke i znak pobune su u rupe na ulici posadili oko tisucu cvjetova.

Brojne sadnice cvijeca stanovnicima mjesta Kupusine na sjeveru Srbije poklonio je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kupusina Ištvan Peter, a mještani su u zajednickoj, nocnoj akciji cak oko 1.000 cvjetova posadili u rupe na cesti koje odgovorni nikako da pokrpaju.

Peter je lokalnim medijima rekao da mještani nisu željeli pisati peticije, prijetiti, moljakati nadležne i odgovorne, nego su odlucili mirnom, gradanskom akcijom ukazati na problem koji nadležna državna poduzeca ne rješavaju.

Oštecena cesta posljedica je eksploatacije tamošnjih šuma, a najvecu štetu prouzrokovali su kamioni Javnog poduzeca Vojvodinašume. Kako su naveli u Kupusinama, njihova je cesta u katastrofalnom stanju, a to je jedini put koji povezuje njihovo selo s cestom koja vodi u Sombor i Apatin, gradove kojima gravitiraju, u kojima rade, gdje im djeca idu u školu...

Nakon ove "borbe" cvijecem, tocnije nakon medijske pažnje koju su seljaci pridobili svojom cvjetnom akcijom, održan je sastanak predstavnika apatinskog poduzeca za sanaciju cesta te spomenute šumarske firme.

Odluceno je da sanacija ceste koja ovom malom vojvodanskom selu život znaci pocinje vec ovoga tjedna, i to na racun Vojvodinašuma, poduzeca koje je pocinilo štetu.


Podijeli: Facebook Twiter