U rujnu u Pazin stižu potencijalni kupci Purisa

Za sedam nekretnina Puris traži 548,6 tisuća eura - stečajni upravitelj Zdravko Čupković (P. FABIJAN/NL)
Za sedam nekretnina Puris traži 548,6 tisuća eura - stečajni upravitelj Zdravko Čupković (P. FABIJAN/NL)

Dva mjeseca nakon zaključenja prvog natječaja za prodaju djela imovine Purisa, na koji se nije javio niti jedan kupac, danas je ona ponovno oglašena. No, sada je ponuđena po cijeni sniženoj za 10 posto. Stečajni upravitelj Purisa d.d. Zdravko Čupković nada se da će nekretnine koje ne služe osnovnoj djelatnosti sada naći kupce. Dodao je da je nedavno zaprimio nekoliko upita u vezi četiri apartmana u Dugoj Uvali pa ih je ponovno ponudio na prodaju. U oglasu je navedena prosječna cijena od 1.015 eura po četvornom metru za apartmane veličine od 33 do 44 četvorna metra.

Ponuđeno je i suvlasništvo nad farmom Licul pored Barbana, a prvi put oglašena je prodaja suvlasništva nad farmom Jakačić pored Gračišća te skladište u Rijeci. Za tih sedam nekretnina Puris traži 548,6 tisuća eura. Čupković nam je otkrio da će ukoliko ni ovog puta ne pronađu kupce, na idućem natječaju ponuditi za 10-ak posto jeftinije. Otkrio nam je da nastavljaju pregovarati s nekoliko potencijalnih strateških ulagača koji bi preuzeli Puris i nastavili s osnovnom djelatnošću - proizvodnjom, preradom i prodajom mesa od puretine i piletine.

- Pored jednog ulagača iz Rusije, javio nam se još jedan. Oni su najavili posjet pogonima u rujnu, kada očekujemo i druge zainteresirane ulagače, po jednog iz Italije i Njemačke, naveo nam je stečajni upravitelj. Upitan što je bilo s ulagačima s Bliskog istoka, odgovara da još ništa nije konkretizirano. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter