U rujnu se nastavlja uspješna sezona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U kolovozu je u Istri ostvareno dva posto više dolazaka turista i pet posto više noćenja u odnosu na kolovoz prošle godine, dok je od početka godine broj dolazaka i noćenja veći za 11, odnosno 12 posto, pokazuju podaci Turističke zajednice Istarske županije.

U Istri je u kolovozu boravilo milijun i 60 tisuća gostiju koji su ostvarili 8,6 milijuna noćenja a najviše turista bilo je iz Njemačke, Austrije, Italije i Slovenije.

"Kako stvari stoje u Istri ćemo zabilježiti rekordnu turističku sezonu, a prema najavama turoperatora i hotelijera posezona će biti također dobra te će se izvrsne kolovoške brojke zasigurno nastaviti u rujnu", izjavio je direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević.

Dodao je kako ohrabruje rast broja gostiju iz zemalja poput Velike Britanije, Skandinavije i Poljske.

Po njegovim riječima najveći porast u kampovima ostvarili su Austrijanci, Nizozemci i Nijemci, dok je pad zabilježen s talijanskog tržišta.

Od početka godine u hrvatskim je kampovima ostvaren rast od deset posto, a najveći broj gostiju odmarao je upravo u istarskim kampovima. Kako se doznaje u Kamping udruženju Hrvatske, najave za posezonu su iznimno dobre, no umnogome će ovisiti o vremenskim uvjetima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter