U rujnu radovi širom Pule

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aktualni radovi na gornjem dijelu Nazorove ulice, gdje Vodovod zamjenjuje stare vodovodne cijevi, najava su velike rekonstrukcije kompletne Nazorove, koja je planirana za jesen.

Igor Habenšus, voditelj trenutnih radova, veli da je rijec o prvoj fazi promjene stare vodovodne mreže u gornjem dijelu Nazorove, ne bi li se zahvati okoncali do pocetka nove školske godine te omogucilo prometovanje do škole.

- Do srijede bismo trebali biti gotovi s radovima, a eventualno cemo u još jednom navratu okolnim stanarima prekinuti dotok vode, kaže Habenšus.

Potom u opsežne zahvate krecu Grad i Herculanea, praceni ostalim komunalcima.

Nazorova je preregulacijom u 2008. godini postala jedna od važnijih gradskih prometnica pa ce njezinim zatvaranjem doci do preinaka u organizaciji prometa. Dok budu trajali radovi Maruliceva ulica iznova ce postati dvosmjerna, a privremena regulacija bit ce na snazi i u dijelovima sporednih ulica, Vitezicevoj, Balotinoj i Rovinjskoj.



Najava jesenskih radova u Nazorovoj ulici za pulski promet znaci trece veliko gradilište kojim se smanjuje protocnost vozila. Naime, za rujan je Herculanea najavila pocetak izgradnje obalnog kolektora na rivi, kako u pocetnom dijelu Flaciusove ulice, tako i kod Lucke kapetanije do kraja godine. Što to znaci za pulski promet najbolje se vidjelo prije tri godine, kada je bio zatvoren dio Flaciusove kod zgrade Pošte.

S druge strane, Plinara za rujan najavljuje pocetak plinofikacije najprometnije šijanske prometnice, Koparske ulice, a odmah potom i Krležine ulice na Verudi. Racunajuci da od ponedjeljka pocinje plinofikacija Vidikovca u Volticevoj, postavlja se pitanje može li ionako opterecen pulski promet sve to podnijeti.


Podijeli: Facebook Twiter