U rujnu natjecaj za uredenje rive

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dovršava se nulta faza projekta uredenja pulske rive. U to smo aktivno ukljucili gradane, gospodarstvenike i druge cimbenike da bismo dobili jasan razvoj Pule prema moru, rekao je pulski gradonacelnik Boris Miletic.

Proces uskladivanja koncepta uredenja rive je pri kraju i on ce poslužiti kao programska osnova za raspisivanje urbanistickog natjecaja.

- Natjecaj uredenja pulske rive i šireg okolnog podrucja bit ce raspisan u rujnu. Radi se o prekretnici višedesetljetnog upravljanja tim dijelom grada. Veci dio je dosad bio u funkciji gospodarstva ili vojske, a ovim procesom to bi se trebalo promijeniti i Pula bi trebala postati pravi grad na moru. Cijeli taj prostor je pravi potencijal razvoja i zamašnjak nove Pule, rekao je gradonacelnik Miletic u petak na konferenciji za novinare s direktorom tvrtke Comunico Marinom Brecevicem.



- Radi o dva kilometra prostora od Uljanika do Valelunge... Tijekom dva mjeseca pristiglo je ukupno 65 prijedloga i podrški projektu putem weba i još 20 pisama Gradu Puli. Tim arhitekata iz AD dizajna pripremao je programsku osnovu i u nju ukljucio primjedbe tako da arhitekti i urbanisti imaju uvid u sva ta razmišljanja. Generalno gledajuci, promišljanja idu u pravcu nove kvalitete prometa na tom dijelu, kao i nove kvalitete cijelog prostora, istaknuo je Brecevic.

U sijecnju ili najkasnije veljaci trebalo bi biti gotovo rješenje uredenja rive i na proljece iduce godine prezentirano javnosti. (S. ZRINIC-TERLEVIC)

VIŠE MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter