U rujnu javni natjecaj za prodaju stanova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gotovo tri godine otkako su izgradeni, stanovi za državne službenike i namještenike u Valdebeku u rujnu konacno idu u prodaju. Doznajemo to od županijskog sindikalnog povjerenika Denisa Buršica koji nas je izvijestio da ce se u rujnu objaviti javni natjecaj te da ce tek nakon njegovog okoncanja vidjeti koji su im daljnji koraci. Ujedno je to odgovor na pitanje mogu li se ti stanovi, kada vec godinama zjape prazni, dati u najam, kao što je ovih dana upitala jedna naša citateljica.

- Stanovi se zasad ne mogu dati u najam. Nakon natjecaja cemo vidjeti koliko ima zainteresiranih i koliko ce stanova biti prodano i tek onda cemo moci konkretnije reci što cemo uciniti. Naravno, ukoliko se stanovi ne prodaju, rekao nam je Buršic.

Novost je, nastavio je, što se radi o javnom natjecaju te se na njega mogu javiti svi zainteresirani, a ne samo clanovi sindikata. Dodao je da su razmišljali o davanju stanova u najam, buduci da se i sam susreo s nekolicinom takvih zahtjeva, no ponovio je da se do rujna to nece dogoditi.

Napomenuo je takoder da je država konacno nakon tri godine uplatila 2,5 milijuna za pomoc pri kupnji tih stanova, no, kako je rekao Buršic, ni ta sredstva, koja usput nisu bespovratna, najvjerojatnije nece pomoci pri snižavanju cijene kvadrata, koja trenutno iznosi 1.366 eura. Sve to zato jer su, nastavio je, to sredstva za stambeno zbrinjavanje državnih službenika i namještenika za cijelu Hrvatsku, što je nedostatno.

Stanovi u Valdebeku, podsjetimo, izgradeni su krajem 2009. godine. Radi se o 24 stana od 55 do 60 kvadrata. Nalaze su u dvije zgrade izgradene na državnom zemljištu koje je sindikat otkupio za 900 tisuca kuna, a gradnja je koštala 16 milijuna kuna. Hoce li se stanovi uspjeti prodati, ili bar nekolicina njih, ostaje za vidjeti, no sudeci prema tržišnim cijenama kvadrata stanova u Puli, koje su cak manje od ovih sindikalnih, bit ce teško. (N. SOFTIC)


Podijeli: Facebook Twiter