U rujnu hokejaški spektakl u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski amfiteatar bit ce sredinom rujna poprište spektakularnog dogadaja: najljepša pozornica na otvorenom ugostit ce manifestaciju Arena Ice Fever - Pula MMXII, dvije hokejaške utakmice zagrebackog Medvešcaka. Slovenska Tilia Olimpija i austrijski UPC Vienna Capitals bit ce 14. i 16. rujna gosti Medvjeda u povijesnim hokejaškim susretima koji ce se po prvi put odigrati u jednom amfiteatru. Dvije tisuce godina nakon što su je sagradili, Rimljani bi bili ponosni - gladijatori modernog doba i leda vracaju se u pulsku Arenu.

- Sretan sam zbog održavanja ovog spektakla u našem gradu. Evo, gotovo je plus 40 stupnjeva, a pricamo o hokeju na ledu u Areni. Vjerujem u veliku posjecenost ove manifestacije, koja ce promovirati ne samo Pulu i Istarsku županiju, vec i cijelu Hrvatsku te hokej kao sport. Vjerujem da ce to biti sportski spektakl i znacajan dogadaj za cijeli grad, rekao je gradonacelnik Boris Miletic na uprilicenom predstavljanju Arena Ice Fevera.

Na konferenciji sudjelovali su i voditelj odnosa s javnošcu lige EBEL Rene Dorfinger, predstavnik agencije CMS Sports AG, ujedno i organizator ovog projekta, Ozren Mueller, predsjednik Medvešcaka Damir Gojanovic i vratar zagrebackih Medvjeda Robert Kristan.



O terenu dimenzija 57 puta 26 metara, tocno koliko je borilište u Areni, brinut ce se sva sila tehnologije - procjenjuje se da ce oko 150 tona težiti sva oprema potrebna za postavljanje i održavanje leda. Za postavljanje leda debljine šest do osam centimetara prvo ce se izgraditi podest, zbog specificnosti terena i ocuvanja povijesne gradevine, a potom ce 22 megategljaca i dvije kran-dizalice sudjelovati u transportu opreme i postavljanju ledene plohe. Za stvaranje i održavanje leda bit ce iskorišteno 15 tisuca litara glikola, koji ce nakon manifestacije biti pohranjen i odvezen.

Usto ce se potrošiti 30 tisuca litara vode, kišnice iz bunara podno Arene, a dva i pol kilometra cijevi potrebnih za stvaranje leda bit ce provuceno amfiteatrom, dok ce se za ocrtavanje igrališta na ledu potrošiti sto litara posebne boje. Posebna mehanizacija održavat ce led na temperaturi od minus 12 stupnjeva, cemu ce pripomoci i 1.800 cetvornih metara posebne folije, a cijeli proces nadgledat ce šest inozemnih strucnjaka.

Utakmice Medvjeda i scenski su spektakl pa ce se postaviti posebna sportska rasvjeta, potrebna i zbog "televizicnosti", jer mnogobrojne su svjetske medijske agencije iskazale interes za prijenosom utakmice ili skracenim scenama iz Arene. Izravno ce se dogadaj prenositi uz pomoc 14 kamera i još dvije iz zraka, a direktno ce signal preuzeti austrijska, slovenska i hrvatska televizija.

Predvideni budžet projekta Arena Ice Fever - Pula MMXII iznosi oko 3,5 milijuna kuna. Projekt je iskljucivo komercijalne naravi i financira se od prodaje ulaznica te podrške partnera i sponzor. Prodaja karata za Arena Ice Fever pocinje u srijedu u 9. Cijene ulaznica krecu se od 190 do 625 kuna, a prodaju se u sustavu Eventima na prodajnim mjestima diljem Hrvatske i na web-stranici www.eventim.hr.


Podijeli: Facebook Twiter