U rujnu 1,1 milijun turista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Hrvatskoj je u rujnu boravio 1,1 milijun turista, a u prvih devet mjeseci ove godine ukupno njih 9,8 milijuna, odnosno po tri posto više i na mjesecnoj i devetomjesecnoj razini.

Podatke o dolasku turista predstavio je u nedjelju ministar turizma Damir Bajs na konferenciji za novinare u Zaboku. Prema Bajsovim podacima, 1,1 milijun turista u rujnu je ostvario 6,6 milijuna nocenja, što je cak šest posto više nego u istom mjesecu 2008. godine.

Jednako raste i broj nocenja u prvih devet mjeseci ove godine, u kojem je 9,8 milijuna turista ostvarilo 59 milijuna nocenja. Najbolje rezultate pokazale su Zadarska, Šibensko-kninska i Splitsko-dalmatinska županija, a u strukturi gostiju bilježi se rast dolazaka turista iz Njemacke, Poljske, Španjolske, Slovenije, Austrije i Ceške.

Bajs je protumacio dobre rezultate u rujnu kao posljedicu udruženog oglašavanja s touroperatorima. Mjere za iducu turisticku sezonu, u kojoj je cilj održanje udjela hrvatskog turizma u europskom na nešto više od dva posto, Bajs namjerava predstaviti i prije turisticke burze u Londonu u studenom. Ministar je izrazio nadu da ce prihodi od turizma biti slicni kao i brojke o posjetu i nocenjima.


Podijeli: Facebook Twiter