U Rovinju već 3 milijuna noćenja

Rezanje tromilijunske torte (A. POKRAJAC)
Rezanje tromilijunske torte (A. POKRAJAC)

Po drugi put za redom Rovinj je premašio brojku od tri milijuna noćenja, i to 18. rujna, 19 dana ranije nego je to bilo prošle godine. To ga već treću godinu svrstava na prvo mjesto po broju ostvarenih noćenja u Hrvatskoj.

U odnosu na isto razdoblje lani ostvareno je 105 tisuća noćenja više što je porast od četiri posto. Ovakav broj noćenja ostvaren je s 409 tisuća dolazaka, također četiri posto više u odnosu na lani.

Obilježavajući ovaj događaj predsjednik Turističke zajednice i gradonačelnik Giovanni Sponza zahvalio je svim građanima Rovinja, posebno stoga što su iskazali visok stupanj odgovornosti provodeći disciplinirano redukciju vode, što je omogućilo nesmetano odvijanje turističke sezone.

- Građani Rovinja i svi oni koji na bilo koji način sudjeluju u turističkoj ponudi pokazali su da naš grad živi turizam. I ovogodišnji uspjeh ostvarili smo širokom suradnjom javnog i privatnog sektora. Uz njihovo zalaganje uspjeh su nam omogućili naše prirodne ljepote i kulturne vrijednosti, posebno odgovorno upravljanje prostorom i očuvanje okoliša, što nam omogućuje da se kao atrakcija pojavljujemo u brojnim svjetskim medijima. Na dobrom smo putu i uvjeren sam da ćemo ovako uspješni biti i iduće godine, naglasio je Sponza.

Direktorica TZ-a Odete Sapač je istakla da Rovinj raspolaže s 30 tisuća kreveta, a ove je godine, zahvaljujući novoregistriranih 400 kreveta u privatnom sektoru, povećao kapacitete za jedan posto. Pobjednici ovogodišnje sezone su kampovi, koji su ostvarili tri posto više noćenja. Zamjetan je i desetpostotni rast u privatnom smještaju.

- Sezona nije gotova pa planiramo da ćemo do kraja godine ostvariti 3,15 milijuna noćenja. Do ovih rezultata došli smo prvenstveno kao prepoznatljiva destinacija koja stalno ulaže i promovira svoju turističku ponudu. Ipak, najbolje ocjene dobivamo zbog ljubaznosti, ne samo turističkih djelatnika već i građana, naglasila je Sapač.

Rovinj je ove godine ponio i titulu šampiona turizma u najstarijoj akciji ocjenjivanja turističkih odredišta Večernjeg lista. Porastu broja noćenje pridonijele su brojna događanja, od Windaysa, Weekend Medija, Spring Break Europe do Salsa festivala, Photodaysa, Avantgarde Jazz Festivala i regate Adris RC44, koja u Rovinj dovodi najbolje svjetske jedriličare.

Za iduću godinu najavljuje se nastavak rekonstrukcije turističkog naselja Amarin, izgradnja bazenskog kompleksa u zoni Monte Mulini daljnje uređivanje turističkih naselja i kampova Maistre i Valalte.

Za ovu prigodu učenici Strukovne škole Eugena Kumičića su izradili veliku tortu i 70 metara dug kolač. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter