U Rovinju sutra 6. sajam umjetnina Artexchange

I ove godine posjetitelje Artexchangea očekuje bogat program (M. MIJOŠEK)
I ove godine posjetitelje Artexchangea očekuje bogat program (M. MIJOŠEK)

Performansom Slavice Marin "Morfogeneza" sutra će u 11.30 sati u staroj Tvornici duhana u Rovinju početi 6. Artexchange, hrvatski sajam umjetnina. Kao i svake godine, Slavica, umjetnica i vlasnica umaške galerije Marin, u Rovinj će iz Umaga stići trčeći maraton. Svečanost otvaranja održat će se u 12.30 sati.

U 18 sati  Branka Tropp, direktorica Turističke zajednice Varaždina, Miran Bojanić Morandini, ravnatelj tamošnjeg gradskog muzeja  i Ivan Mesek, ravnatelj Galerijskog centra Varaždin predstavit će poznati varaždinski "Špancirfest". Sat kasnije otvorit će se izložba "Erchange Art", a potom u 20.30 i izložba "Plakati 1979. - 2008." Borisa Bućana u Multimedijalnom centru.

U subotu u 11 sati održat će se godišnja skupština Udruge galerista "Artexange". Galeristi će popodne posjetiti izložbu Antuna Motike u Puli i Apoteku - prostor za suvremenu umjetnost u Vodnjanu. Nedjeljni program zaključit će DJ Party u rovinjskom MMC-u.

Od petka do nedjelje sajam će biti otvoren od 10 do 20 sati, a od 16 do 19 sati prikazivat će se filmovi o hrvatskim suvremenim umjetnicima. Posljednjeg dana, u ponedjeljak, sajam će raditi od 10 do 13 sati.

Na ovogodišnjem Artexchangeu izlagat će labinska Galerija Alvona, vodnjanska Apoteka, rovinjski Centar vizualnih umjetnosti Batana i Heptagon, pulske galerije Cvajner i Milotić, zagrebačke galerije Grubić, Kranjčar i Marisall, samoborska fotogalerija Lang, umaška galerija Marin i varaždinski Zlati ajngel. Iz Pirana dolaze Obalne galerije, a iz Maribora Galerija Žula. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter