U Rovinju smotra mladih pijanista

Dr. Marisa Sciolis Škrapić, Viviana Benussi i Massimiliana Brajković
Dr. Marisa Sciolis Škrapić, Viviana Benussi i Massimiliana Brajković

Povodom održavanja Smotre mladih pijanista Istarske županije i United World College of the Adriatic Onlus – Duino te dodjele stipendija Zaklade "Dr. ing. Dino Škrapić, MBA" koji će se održati u nedjelju u Rovinju, danas je u pulskom sjedištu Istarske županije održana konferencija za novinare na kojoj je zamjenica župana Viviana Benussi predstavila bogat program manifestacije.

Ona je govorila i o natjecanju mladih klavirista za dodjelu vrhunske stipendije zaklade, kao i o vrhunskoj stipendiji za studente tehničkog obrazovanja. Stipendije zaklade iznose maksimalno deset tisuća eura godišnje za naknadu troškova školarine, a bit će dodijeljene prije koncertnog programa s početkom u 18 sati u rovinjskom hotelu Lone. Ondje će u koncertnoj dvorani nastupati svjetski poznati violionist Yury Revich uz klavirsku pratnju Matee Leko, a posjetitelje očekuje i praizvedba jedne romance američke kompozitorice Carol Worthey. Što se nagrada u sklopu natjecanja mladih klavirista tiče, osim stipendije koju dodjeljuje zaklada, druga i treća nagrada su klavirski recitali pod pokroviteljstvom Istarske županije i Grada Rovinja.

Prof. Massimiliana Brajković govorila je o Smotri mladih talenata klavira Istarske županije i UWC-a iz Duina koja će se održati u rovinjskom Multimedijalnom centru s početkom u 11 sati. U programu otvorenom za javnost nastupat će pijanisti u tri kategorije, a njihovu bravuru ocjenjivat će sud u sastavu: Igor Cognolato, Mariza Burić i Suzana Ursić. Pobjednici svake kategorije osvojit će po tisuću kuna.

- Zaklada je osnovana 3. travnja 2011. godine nakon iznenadne smrti mog sina. Budući da je volio i znanost i glazbu, odlučili smo utemeljiti dvije stipendije pomoću kojih će se uspješni studenti moći usavršiti. Cilj ovih stipendija je poticati žar znanjem i učenjem kako bi studentima pomogli u ostvarivanju njihovih životnih snova, kazala je predsjednica zaklade dr. Marisa Sciolis Škrapić. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter