U Rovinju prvi vintage festival u regiji

Plakat festivala
Plakat festivala

Od 21. do 23. lipnja Rovinj će biti domaćin prvog heritage festivala "Dolce vita". Prvi ovakav festival u regiji posvećen je mediteranskoj vintage retro kulturi sredine prošlog stoljeća u svim njezinim oblicima - od glazbe, filma, dizajna, mode i plesa do hrane. Festival, koji je dobio naziv po glasovitom filmu "Dolce Vita" Federica Fellinija, održat će u hotelu Lone i na tamošnjem novom kompleksu bazena. Na programu su izložbe vintage automobila, bicikala i motocikala, mode, namještaja, časopisa i plakata iz sredine prošlog stoljeća.

Akademski slikar Saša Šekoranja postavit će izložbu fotografija tada poznatih hrvatskih i međunarodnih zvijezda u scenama iz kultnih noir filmova. U suradnji s Noir Festivalom prikazat će se filmski klasici, a premijerno i novi filmovi nadahnuti stilom noira. Na programu je i burlesque show karakterističan za polovicu prošlog stoljeća.

Tadašnja glazba predstavit će se DJ setovima i koncertima nekoliko rockabilly bendova iz Hrvatske i Italije, a za koncert soul glazbe pobrinut će se Natali Dizdar & Vintage soul band. Na festivalu će se moći učiti i plesovi swing, lindy, jive, stroll, bop i twist. U vintage marketu moći će se nabaviti odjeća i obuća, vinilne gramofonske ploče, namještaj, časopisi, plakati i razglednice. Uz prezentaciju tadašnjih frizura i make upa, nastupat će i pin up djevojke. Za gastronomsku ponudu pobrinut će rovinjski i zagrebački ugostitelji te istarski vinari.

U suradnji s Maistrom, festival organizira zagrebački Pepermint. (A. POKRAJAC)

 


Podijeli: Facebook Twiter