U Rovinju prvi beach polo turnir u regiji

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Nakon svjetskih jedriličarskih regata i Red Bull Air Racea, koji je u Rovinj privukao nekoliko desetaka tisuća posjetitelja, grad i tvrtka Maistra iduću turističku sezonu otvorit će novim atraktivnim sportskim događajem, jer će od 9. do 12. lipnja 2016. Rovinj biti domaćin prvog beach polo turnira u regiji, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak u Rovinju.

Nakon polo turnira na Brijunima koji je održan prije deset godina, polo turnir u Rovinju prvo je i jedino polo događanje organizirano u ovom dijelu svijeta.

"Cilj nam je osnovati mediteransku polo ligu u suradnji s Viareggiom u Italiji i Asconom u Švicarskoj, poznatim turnirima na otocima Ibiza i Mallorca, te onog u Kairu, a otvara se prostor za suradnju čak i sa Dubaijem koji je iskazao interes za pristupanje ligi", kazao je predsjednik Organizacijskog odbora Beach polo turnira Uwe Zimmermann izrazivši zadovoljstvo što je Rovinj s partnerima prepoznao značaj ovakvog događanja.

Po njegovim riječima arena veličine 70x40 metara na kojoj će se polo utakmice odvijati u formatu turnira od subote do nedjelje, bit će postavljena uz rovinjski Porton Biondi, sjevernu obalu u blizini starogradske jezgre, a na turniru će sudjelovati četiri međunarodne ekipe s po tri igrača i 48 konja.

"Najatraktivniji trenutak pored otvorenja turnira, bit će tzv. polo parada u središtu grada koja će se održati u subotu, 11. lipnja", istaknuo je Zimmermann, dodavši kako je riječ o jedinstvenom događaju koji će zasigurno pridonijeti daljnjoj afirmaciji destinacije pa i hrvatske turističke ponude.

"Kontinuiranim ulaganjima u razvoj ponude i investicijama koje će do kraja 2017. dosegnuti iznos od 4,4 milijarde kuna, Adris grupa i Maistra stvorile su preduvjete za održavanje najvećih i najzahtjevnijih sportskih i drugih događanja. Rovinj će se ponovno pokazati kao poželjna i zanimljiva destinacija u smislu sportske izvrsnosti, a Maistra kao vodeća turistička tvrtka u Hrvatskoj. Tijekom četiri dana manifestacije u Rovinju očekujemo značajan broj posjetitelja iz zemlje i inozemstva", poručio je redsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović.

Inače, Beach polo turnir prvi puta je odigran 2004. godine u Dubaiju, a već godinu dana kasnije zauzeo je plaže Miamija i nastavio rasti igrajući se u Belgiji, Engleskoj, Walesu, Čileu, Irskoj, Urugvaju i nizu drugih zemalja. Za razliku od tradicionalnog pola u kojem se nadmeću dvije ekipe svaka od četiri igrača, timovi Beach pola broje samo tri igrača, a igra obično uključuje više manevriranja i kraća dodavanja pri manjim brzinama zbog prostornog ograničenja arene. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter