U Rovinju pronađena eksplozivna sredstva

(E. VELAN)
(E. VELAN)

Na području Turnine u Rovinju jučer su oko 9 sati, prilikom arheološkog iskopavanja građevinskim strojevima u neposrednoj blizini utvrde, pronađeni različiti predmeti nalik na eksplozivna sredstva, ukupne težine oko 15 kilograma. Po dolasku policijskih službenika eksplozivna sredstva su izuzeta i pohranjena u posebne prostorije do njihovog uništenja.

Policija podsjeća građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova.

Ukoliko pronađete takva sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192.

Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti. (GI/PU Istarska)


Podijeli: Facebook Twiter