U Rovinju počinju kvalifikacije odbojkašica za SP

Anibal Angelo Vercesi, Sanja Popović i Juraj Jogunica na konferenciji za novinare (I. RADETIĆ)
Anibal Angelo Vercesi, Sanja Popović i Juraj Jogunica na konferenciji za novinare (I. RADETIĆ)

Nakon završnice Kupa Hrvatske za seniore i seniorke, Rovinj je na početku 2014. godine ponovo domaćin jednoj velikoj međunarodnoj odbojkaškoj priredbi, zahvaljujući turističkoj kući Maistra, Gradu Rovinju i ostalim sponzorima. Od danas do nedjelje u rovinjskoj dvorani Gimnasium igra se kvalifikacijski turnir odbojkašica za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Ljubitelji odbojkaškog sporta imat će priliku vidjeti zanimljive i jake susrete reprezentacija Francuske, Nizozemske, Mađarske i Hrvatske. Domaćin, odbojkaški djelatnici Rovinja i Istarske županije, učinili su sve što je u njihovoj moći te u suradnji s Hrvatskom odbojkaškom udrugom lijepo "ušminkali" novu rovinjsku dvoranu u kojoj će naše odbojkašice pokušati drugi put uzastopno izboriti nastup na SP-u, nakon petog mjesta u Europi.

Već šest dana hrvatske odbojkašice pod vodstvom novog izbornika, Brazilca Angela Anibala Vercesija u kompletnom sastavu "bruse" formu i dotjeruju igru, nakon što je Mira Topić imala malih problema s vratnim mišićem. Prije preseljenja u hotel Park iz hotela Eden, gdje su hrvatski odbojkaši i odbojkašice dočekali Novu 2014. godinu, održana je konferencija za novinare na kojoj su još jednom izbornik Angel Anibal Vercesi, kapetanica Sanja Popović i mnager ženske odbojkaške reprezentacije Juraj Jogunica komplimentima zasuli ljubazne domaćine.

- Za ovo kratko vrijeme učinili smo sve što je u našoj moći da spremno dočekamo ovaj vrlo važan kvalifikacijski turnir koji pobjednika izravno vodi na Svjetsko prvenstvo - rekao je Vercesi. - Moram priznati da sam jako zadovoljan dobrom fizičkom pripremom svih igračica, jer je sezona upravo na polovici. Igračice su pokazale veliko zalaganje na treninzima te izuzetno veliku volju i želju za još jednim dobrim rezultatom. Nismo imali puno vremena da razrađujemo neke taktičke varijante, ali ova ekipa se jako dobro poznaje i to se ne bi trebalo osjetiti. Čelnici Udruge sve su ovo jako dobro učinili i isplanirali, i sad je sve na nama da svoj dio posla odradimo na najbolji način. Kad se sve posloži i kad se ovako dobro radi, to se mora vratiti na rezultatu.

- Nema šale, u ovom trenutku je najjača reprezentacija Mađarske, jer upravo protiv njih igramo danas prvi susret. Dosta je nezahvalno prognozirati, idemo korak po korak, dodaje on. (Ivica RADETIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA

RASPORED

Petak

(17.15): Francuska – Nizozemska

(20.15): Hrvatska – Mađarska

Subota

(17.15): Nizozemska – Mađarska

(20.15): Hrvatska – Francuska

Nedjelja

(17.15): Mađarska – Francuska

(20.15): Hrvatska – Nizozemska

 


Podijeli: Facebook Twiter