U Rovinju opljačkana zlatarnica Black Diamond

Provala u zlatarnicu Black Diamond u Rovinju (N. O. R.)
Provala u zlatarnicu Black Diamond u Rovinju (N. O. R.)

Jutros u 4.20 sati nepoznati počinitelj, ili više njih, provalio je u zlatarnicu Black Diamond u Ulici Carera 20 u Rovinju i otuđio nakit. Kako doznajemo od glasnogovornice PU istarske, zlatarnica je u vlasništvu četrdesetsedmogodišnjaka, a policijski je očevid u tijeku.

U jutarnjih satima u glavnoj smo rovinjskoj trgovačkoj ulici zatekli kriminaliste i vatrogasce koji su im pomogli da pomoću vatrogasnih ljestvi deaktiviraju alarm. Od gospođe koju smo zatekli ispred Black Diamonda, po svemu sudeći vlasnice, doznajemo da ih je alarm probudio i da je suprug u roku od četiri minute bio ispred provaljenog objekta. Rekla je da ne zna koliko je robe otuđeno.

Ipak, da podosta toga nedostaje i sami smo se uvjerili ugledavši ispražnjene police, razbijeno staklo na podu zlatarnice i nekoliko razbacanih komada zlata. No, ono što je odmah uočeno/komentirano od prolaznika i prijatelja opljačkanog zlatara jest velika sličnost s pljačkom zlatarnice "Jozef", koja se dogodila prije dvije godine u istoj ulici, stotinjak metara dalje. Također pod okriljem noći, u samo nekoliko minuta nakon što se uključio alarm iz zlatarnice je nestala veća količina zlatnog nakita. Neslužbeno, počinitelji pljačke nisu otkriveni. (N. O. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter