U Rovinju o Wikileaksu, Murdochu i Facebooku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sve je spremno za pocetak 4. Weekend Media Festivala koji ce se od 22. do 25. rujna održati u starim tvornickim pogonima TDR-a u Rovinju.

Tri dana programa u tri dvorane, 10 predavaca, 14 panela, 75 panelista, 8 partija i 3 filma osobna je karta ovogodišnjeg Weekenda, receno je na konferenciji za novinare tim povodom i najavljen Weekend o Wikileaksu, medijskoj snazi Ruperta Murdocha i neizbježnom Facebooku.

Medu brojnim predavacima u Rovinj stiže i jedan od najutjecajnijih britanskih novinara - James Robinson.

Koliki su zapravo grijesi nedavno ukinutog britanskog tabloida News of the World, koliko je mocan Rupert Murdoch i caruje li svjetskim medijskim prostorom neraskidiva sprega politicara i medija, samo su neka od pitanja kojima ce se na rovinjskoj pozornici baviti Robinson, inace medijski urednik u nedjeljnom izdanju The Observer i medijski dopisnik u Guardianu, a u britanskom novinarstvu je više od petnaest godina.

Na Weekend dolaze i dva dobitnika Emmyja, CBS-ovac Pete Radovich i Zarko Zak Ivkovic, izvršni direktor City University of New York Athletic Conference (CUNYAC) koji je svoj prestižni kipic zaradio kao producent Olimpijskih igara u Atlanti 1996. Radovich i Ivkovic održat ce predavanje na temu "Amerika vs. Regija".

U Rovinj stiže i James Whatley, direktor marketinga kompanije 1000heads i pasionirani bloger. James ce na govoriti o teoriji i praksi "word of mouth" marketingu, uz prikaz najnovijih svjetskih primjera.

Tako ce 75 panelista žustro raspravljati o fragmentaciji TV tržišta, fenomenu dnevnika, businessu u sportu, naplati sadržaja na internetu, komunikacijama u stigmatiziranim industrijama i mobilnom placanju.

Sudionici iz Hrvatske i regije pricat ce i o tome što je zapravo regija te kako poslovati na bliskim, a tako razlicitim tržištima. O tome kako je hrana postala najisplativiji sadržaj za medije te jesmo li je se zasitili ili smo i dalje gladni, raspravljat ce neki od glavnih aktera ovog trenda.

?orde Balaševic predstavlja projekt "Kao rani mraz, moj prijatelju", koji i otvara glazbeni program festivala 22. rujna, a u nikad bogatijem party dijelu Weekenda nastupaju i TBF, Jinxi i Zemlja Gruva!, dok Kiril Džajkovski s bendom priprema veliki makedonski party. Bit ce prikazani i filmovi Igora Stoimenova "Novo vreme" te Saše Lošica "Orkestar".

U tijeku je i novinarsko akreditiranje, a svi zainteresirani pripadnici medija mogu se prijaviti do zakljucno 20. rujna iskljucivo putem elektronickog obrasca na linku: http://weekendmediafestival.com/weekend2011/hr/prijavazanovinare.php.


Podijeli: Facebook Twiter