U Rovinju najavljen 7. Histria Classic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clanovi Old Timer Cluba AK Pula – Rovinj u nedjelju su svoje uredene stare automobila, medu kojima je najstariji Jeep iz 1942., predstavili na središnjem Trgu maršala Tita. Tom su prigodom predstavili 7. Histria Classic, regionalni reli starih automobila, koji ce se održati iduceg vikenda istarskim cestama.

- Usprkos teškocama sponzora reli ce se, i uz dodatnu potporu naših clanova, održati i ove godine .Zbog propozicija natjecanja, na reliju može sudjelovati najviše 50 automobila. Izabrali smo tako najatraktivnije, koji ce uz naše pristici iz Slovenije, Italije i Austrije. Okupit cemo se u petak u Puli, u subotu cemo održati reli, a u nedjelju smo u Rovinju, najavili su tradicionalni reli starih automobila predsjednik i dopredsjednik kluba Dubravko Zeljko i Guerino Barbieri.

Itinerer subotnjeg relija je poznat. Krece se iz Pule ispred Arene u 9.30, potom preko Limskog kanala stiže do kraja prve etape u Porec. U nastavku se preko Baderne, Tinjana i Sv. Petra stiže do drugog odredišta Gracišce. Trecu etapu preko Picna, Sv. Nedelje i Labina zakljucit ce rucak u Trgetu.

Slijedi etapa preko Barbana, Svetvincenta i Krmeda do Bala, gdje ce sudionici biti gosti autokampa San Polo. Posljednja etapa vozit ce se do Pule. U nedjelju ce se reli u Rovinju prikljuciti tradicionalnoj sportsko-humanitarnoj akciji Popolana, a potom ce automobili biti izloženi u ACI marini, gdje ce se i podijeliti nagrade.


Podijeli: Facebook Twiter