U Rovinju Hairstyle News 2013.

Hairstyle News
Hairstyle News

Jubilarni 10. međunarodni frizerski festival Hairstyle News 2013, ove će se godine održati u Rovinju od 5. do 7. travnja u hotelu Lone.

Organizatori najavljuju da će ovaj festival biti najznačajniji te da će to biti hrvatsko poprište edukativne razmjene frizerskih noviteta, profesionalnih znanja i stručnih iskustava budući da će festivalske pozornice krasiti nastupi svjetskih, ali i domaćih zvijezda kao što su Laetitia Guenaou i Loreal Professionnel, Richard Thompson i Alfaparf, Mazella&Palmer, MIČ Styling Academy, Eric Bachelet i J Beverly Hills hrvatski tim, Matrix, La Bioesthetique, Indola, Schwarzkopf  Professional i ZGAT Academy.

Festival će u sklopu okruglog stola okupiti etablirane frizerske stručnjake koji će se baviti i aktualnim pitanjima fiskalizacije u frizerskim salonima, nove porezne regulative u frizerskom poslovanju u Hrvatskoj i Europskoj uniji te novog Zakona o obrtu.

Kao frizerska poslastica najavljen je subotnji večernji program pod nazivom "Tribute to Vidal Sassoon" u kojem će frizerski eksperti – Jean-Baptiste Mazella, Dove Palmer, John Santilli, Amir Bečirević i Vladimir Vukobrat s brojnim gostima iz regije odati počast ovom frizerskom geniju koji je škarama promijenio svijet, uveo revoluciju u svijet frizerstva, mode i umjetnosti te ostavio neizbrisiv trag na cjelokupnu svjetsku kulturu.

- U proteklom desetljeću ova je manifestacija izrasla u najveći specijalizirani frizerski događaj u regiji koji ne samo da informira i obrazuje frizerske profesionalce, nego im služi i kao vrijedna platforma za uzajamnu razmjenu stručnih znanja i profesionalnih vještina pritom ih educirajući i za konkurentan nastup na europskom frizerskom tržištu, izjavio je Denis Vidović, začetnik i organizator ovog međunarodnog festivala.

Festivalske će posjetitelje zanimati i Look&Learn seminari gdje će im novitete otkriti na maloj pozornici domaće, ali i svjetske frizerske zvijezde. Modni ekspert Saša Joka i poznata zagrebačka frizerka Milena Maršić održat će ELLE radionicu Styling kose u modnom editorijalu koja će frizerske entuzijaste inspirirati na nove kreacije u vlastitim salonima.

Posebno ovogodišnje događanje je i radionica o društvenim mrežama koja će sudionicima rasvijetliti neke od najvećih mitova u komunikaciji s klijentima. U sklopu izložbenog dijela manifestacije brojni će izlagači predstaviti najnovije profesionalne frizerske proizvode te inovativne frizerske tretmane i tehnike.

Međunarodni frizerski festival održava se pod generalnim pokroviteljstvom kuće Schwarzkopf Professional. (M. MEDIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter