U Rovinju fotografije ptica poljskog veleposlanika

Fotografija poljskog veleposlanika Macieja Szymańskog
Fotografija poljskog veleposlanika Macieja Szymańskog

U rovinjskom Multimedijalnom centru otvorena je izložba fotografija Macieja Szymańskog, veleposlanika Republike Poljske u Hrvatskoj. U fokusu autorovog interesa su ptice, a kako sam autor veli riječ je o aktivnosti koja iziskuje vrijeme i strpljenje fotografa, jer će ptica sa svoje strane učiniti sve da fotografija ne uspije.

-Fotografiranje ptica spada među najteže fotografske aktivnosti. Osim što "modeli" najčešće obitavaju na teškim i nepristupačnim terenima, izuzetno su plašljivi, k tome i vrlo pokretni, aktivni i napravit će doslovce sve da fotografija ne uspije, rekao je na otvorenju izložbe poljski veleposlanik Maciej Szymański.

-Da bih se modelu približio koristim istu onu opremu koju koriste lovci ili vojni specijalci, a to su strpljenje, usredotočenost i posebna oprema poput mreže, šatora, uniforme obojane u maskirnu boju dakle, sve ono što je u suprotnosti s mojim dress codom odijelom i kravatom koje iziskuje profesija veleposlanika, pojasnio je poljski veleposlanik Maciej Szymański.

Izložbu fotografija u MMC-u u društvu dogradonačelnika Marina Budicina otvorila je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Rovinj Dubravka Svetličić. Fotografije se mogu razgledati do 17. studenog. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter