U Rovinju festival podvodnog filma "Bijeli lav"

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Četvrto izdanje festivala podvodnog filma i fotografije "Bijeli lav" počinje danas u Rovinju pod pokroviteljstvom Maistre, koja je ujedno i domaćin. Festival je 2010. godine pokrenuo Ronilački centar Puffer, s ciljem popularizacije ove posebne vrste filma i fotografije, ali i prezentacije bogatstva hrvatskog podmorja te potrebe njegove zaštite i očuvanja.

Ovogodišnje festivalsko izdanje, koje će potrajati do 29. rujna, najavljuje bogat program - od edukativnih radionica, prezentacija, izložbi, projekcija filmova do dobre zabave. Dnevni program započinje edukativnim multimedijalnim radionicama za učenike osnovnih i srednjih škola uz projekciju filmova o snimanju filmova, dok će se večernji program tijekom trajanja festivala održavati ispred Maistrinog hotela Istra na otoku Sv. Andrija uz projekciju filmova iz revijalnog programa.

Filmovi koji se natječu za glavnu nagradu festivala prikazivat će se u rovinjskom Multimedijalnom centru u petak i subotu u večernjim terminima. Osim projekcija filmova, izdvaja se i prezentacija projekta "Poseidon", najavljena za subotu, s početkom u 19 sati, u Multimedijalnom centru.

Prezentacija uključuje ronjenje osoba s invaliditetom te predstavljanje ortopedskih pomagala za plivanje i ronjenje. Isti dan u 21 sat u Hotelu Istra bit će podijeljene posebne zahvale i priznanja. Festival se zatvara u nedjelju u 11 sati. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter