U Rovinju dvadesetak domacih i stranih filmova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Etnografski muzej Istre uz podršku UNESCO-ovog ureda iz Venecije najavljuje 4. izdanje ETNOFILm festivala, festivala etnografskog filma koji ce se održati u Multimedijalnom centru grada Rovinja od 3. do 5. svibnja ove godine.

Publiku, u natjecateljskom dijelu, ocekuje dvadesetak filmova domace i svjetske produkcije, a njih, medu više od stotinu prijavljenih, odabiru Tamara Nikolic ?eric i Bojan Mucko. Nagrade u cetiri kategorije dodjeljuje strucni žiri kojim predsjeda direktor pariškog Medunarodnog festivala etnografskog filma "Jean Rouch" Jacques Lombard, docentica na Odsjeku za animirani film i nove medije Nicole Hewitt i znanstvena novakinja na Odsjeku za talijanistiku Filozofskog fakulteta iz Zagreba Etami Borjan.

U sklopu festivala i ove ce se godine održati radionica vizualne antropologije od 27. travnja do 3. svibnja pod vodstvom profesora Alana Grossmana sa sveucilišta u Dublinu, prošlogodišnjeg laureata ETNOFILm-a. Gostovat ce i vodeci mladi vizualni antropolozi s podrucja jugoistocne Europe koji ce na okruglom stolu 3. svibnja govoriti o perspektivi vizualne antropologije i kulturnim politikama svojih zemalja u domeni ocuvanja nematerijalne baštine.

Uz to na ETNOFILm festivalu svoju ce novu knjigu "Made to be seen - Perspectives on the History of Visual anthropology", izdanu 2011., predstaviti Jay Ruby i Marcus Banks.

Publiku, kao i proteklih godina, ocekuje i bogati popratni program - izložba fotografija i prigodni koncert. (M. MEDIC)


Podijeli: Facebook Twiter