U Rovinju 1.800 odvjetnika igra nogomet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od 1. do 10. lipnja Rovinj i Maistra domacini su svjetskog nogometnog prvenstva odvjetnika Mundiavocat, koje se svake godine odvija u drugoj državi. Na ovogodišnjem, 16. po redu prvenstvu, sudjeluje 1.800 odvjetnika iz više od 17 razlicitih država svijeta, a svim sudionicima smještaj je osiguran u obližnjim Maistrinim objektima u Rovinju.

Tijekom desetodnevnog natjecanja 73 nogometne momcadi (13 timova iz Afrike, 10 iz Azije, 24 iz Amerike i 26 iz Europe) natjece se u dvije skupine, Classic za mlade i Master za starije od 35 godina. Najveci broj timova dolazi iz Brazila i Italije, dok se predstavnici iz Hrvatske natjecu pod imenom Advocatus Zagreb.

Svaki tim igra po sedam utakmica, koje se održavaju na nogometnim terenima u Rovinju, Rovinjskom Selu, Kanfanaru, Porecu, Taru, Svetvincenatu, Vodnjanu i Medulinu. Svecano otvaranje prvenstva održano je nakon mimohoda rivom s mažoretkinjama i limenom glazbom na Trgu maršala Tita, gdje im je dobrodošlicu zaželio zamjenik gradonacelnika Rovinja William Uljanic.

Narednih dana utakmice ce se igrati u Rovinju, Rovinjskom Selu, Kanfanaru, Žminju, Svetvicentu, Pazinu, Vodnjanu, Medulinu, Novigradu, Taru, Porecu, Funtani i Vrsaru.

Proglašenje pobjednika i svecanost dodjele nagrada održat ce se u prostorima bivše tvornice duhana u subotu. Osim natjecateljskog programa za sve sudionike prvenstva organiziraju se vecernji partyji i gala vecere u prostorima bivše tvornice duhana, Night clubu hotela Lone, na travnjaku hotela Eden i u turistickom naselju Villas Rubin. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter