U Rovinjskom Selu maškarani maraton

Sudionici prošlogodišnjeg maratona (N. O. R.)
Sudionici prošlogodišnjeg maratona (N. O. R.)

Dugoj tradiciji održavanja Seljanskih maškara, prije tri godine pridružio se i jedan novi maškarani događaj koji svake godine privlači sve veći broj sudionika iz čitave Istre. Naime, riječ je o maškaranom maratonu dugom 5,6 kilometara, a koji prolazi ulicama Rovinjskog Sela.  Po riječima Emila Radovana, predsjednika Udruge "Seljanske maškare", očekuje se da će ovogodišnji i 4. po redu maraton privući više od stotinjak sudionika koji će se utrkivati za nagradu najbržeg maratonca ili maratonke pod maskom.

- Na maraton koji je i sportski, ali i zabavni događaj očekuje se velik broj sudionika neovisno da li je riječ o profesionalnim ili amaterskim trkačima. Također, važno je istaknuti da su na maraton pozvani svi, neovisno o spolu ili godinama, kaže Radovan dodajući da se očekuje i veliki broj "promatrača" koji će se na biciklima, karićima, rolama, motorima i romobilima pratiti trkače.

Maraton starta u 15.30 sati ispred  Doma kulture gdje će maratonci prije samog starta moći uplatiti kotizaciju u visini od 20 kuna. Za najbrže ali i najoriginalnije maskirane maratonce  osigurane su nagrada, a za sve ostale veselo druženje.

Sat vremena nakon starta maratona  Rovinjsko Selo okupirat će  najmlađe maškare koje će formirati povorku od škole do Doma kulture, u kojem će za njih biti organizirana zabava uz igre, animaciju i DJ-a ali i nastup najmlađeg benda Rovinjskog Sela. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter