U Rovinj stižu Michael Minkler i Kyle Eastwood

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dnevno aktualnu tezu prema kojoj nema biznisa poput show biznisa (There is no business like show business) očito predobro znaju i prepoznaju u vodećoj istarskoj hotelijersko -ugostiteljskoj kući Maistri, čiji će Hotel Lone od 23. do 26. listopada biti domaćin, ali i mjesto događanja Međunarodnog festivala filmske glazbe i filmskog zvuka (International Sound & film Music Festival - ISFMF). Time će ujedno i sam Rovinj ući u odabrani krug festivalskih gradova u kojem će se održati jedan od ukupno pet festivala te vrste u svijetu. Ovaj je "rovinjski" International Sound & film Music Festival - ISFMF prvi festival takve vrste u regiji, a uključuje bogat program različitog sadržaja od panel diskusija, preko masterclass predavanja, koncerata, druženja i partyja.

Ovogodišnja tema koja će se provlačiti kroz sve festivalske sadržaje nosi naslov "Film, music & all that jazz".

Kada je riječ o gostima i predavačima tu se, sudeći prema najavama, očekuju pravi glazbeni znalci i notne poslastice. Među uvaženim stručnjacima valja istaknuti dolazak majstora zvuka Michaela Minklera, dobitnika tri Oscara koji je radio na preko 200 filmova - od "Ratova zvijezda", "JFK-a", "Pada Crnog jastreba", preko "Chicaga", "Nemilosrdnih gadova" sve do "Mrske osmorke". Također, najavljen je dolazak skladatelja i glazbenika Kylea Eastwooda koji će osim predavanja održati i koncert izvodeći glazbu koju je skladao za filmove svog legendarnog oca Clinta Eastwooda ("Mistična rijeka", "Djevojka od milijun dolara", "Pisma s Iwo Jime", "Gran Torino"…).

Uz trostrukog Oscarovca i skladatelja na festivalu u Rovinju boravit će i producent Robert Townson, predsjednik Varese Sarabande (Universal Music Group), najveće izdavačke kuće za filmsku glazbu na svijetu, glazbenica Aleksandra Kovač, dobitnica MTV-jeve nagrade, Zoran Predin i drugi. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter