U Rojcu otvoren obnovljeni Dnevni boravak

Erik Lukšić i Moris Žiković na otvaranju Dnevnog boravka u Rojcu (B. VINCEK)
Erik Lukšić i Moris Žiković na otvaranju Dnevnog boravka u Rojcu (B. VINCEK)

Društveni centar Rojc u Puli od sada ima novi, obnovljeni, zajednički prostor koji će moći koristiti sve udruge. Radi se o takozvanom Dnevnom boravku, čije je renovirano ruho predstavio Erik Lukšić, pročelnik gradskog odjela za društvene djelatnosti. Kristina Nefat potom je održala prezentaciju aktivnosti Saveza udruga Rojca.

- Ciljevi Saveza su osnaživanje suradnje i iniciranje zajedničkih programa udruga sa sjedištem u Rojcu. Cilj je, dakle, uključiti što više udruga i pojedinaca u zajedničke aktivnosti i projekte. Do sada smo uspješno realizirali više projekata kao što je održavanje internet stranice rojcnet.pula.org, izdavanje novina "Veznik", organiziranje sada već tradicionalne Akcije Rojc i još puno toga. Među njima je i obnavljanje Dnevnog boravka, zajedničkog prostora za sve udruge u Rojcu, u kojem će predstavnici civilnog društva moći predstaviti svoje ideje, zamisli, projekte i aktivnosti, kazala je Nefat.

O uređenju prostora govorili su Ina Kihli, voditeljica projekta Nezavisni kulturni prostori u lokalnom razvoju, i Moris Žiković, viši referent za razvoj civilnog društva i gradske manifestacije Grada Pule. Žiković je napomenuo da Dnevni boravak mora ostati neutralan prostor te da će ga svi budući korisnici nakon održavanja programa morati "vratiti" u stanju u kojem su ga zatekli. Jednako tako prostor neće biti otvoren samo za udruge koje djeluju u Rojcu, već i za vanjske subjekte.

Marko Percan prezentirao je projekt Youth Adrianet koji je financiran iz fonda Europske unije IPA Crosborder Cooperation 2007. - 2013. U taj je projekt osim Pule uključeno još 13 partnera iz Italije, a njime je financirana informatička i audiovizualna oprema u Dnevnom boravku. U sklopu tog projekta udruga Zum provela je istraživanja na teme "Gradska politika za mlade" i "Aktivno sudjelovanje mladih u Puli", čiji su rezultati predstavljeni  na otvorenju. Što se tiče politike za mlade u Puli, u kratkim se crtama može reći da ona još uvijek ne postoji. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter