U Rojcu otvoren Istarski klub Uliks


Istarski klub Uliks svečano je večeras otvoren u prizemlju Rojca. Riječ je o klubu Udruženja likovnih i književnih stvaralaca (ULIKS) u suradnji s udrugom Moj grad (ex Mladi grada). Klub je zatvorenog tipa, samo za članove.

Na otvorenju, uz note istarske glazbe u izvedbi Drage Draguzeta te uvodne riječi predsjednika Eda Orela, istaknuto je da će se u klubu odvijati raznoliki sadržaji - izložbe, radionice, umjetnički programi i drugi. Prostor je naime podijeljen na radni dio - za radionice, tečajeve i atelje - te na onaj programski, koji je namijenjen druženju i odmoru članova uz dobru glazbu i kulturne programe.

 - Klub će biti aktivan tijekom cijele godine kao izložbeno-galerijski prostor, prostor za radionice i atelje, tečajeve, seminare, predavanja, promocije i druge sadržaje, rekao je Orel i zahvalio svim umjetnicima koji su darovali slike. O važnosti ovoga kluba govorili su i Boris Nemeš, koji će se brinuti za sadržaj, te Janko Kumlanc, koji je i ranije djelovao s udrugom Mladi grada u ovome prostoru. (piše i snimila V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter