U Rockwoolu podijeljeno osam otkaza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Radnici i clanovi sindikata u Rockwoolu izloženi su šikaniranju, tvrdi Marina Cvitic, voditeljica ureda Sindikata Istre i Kvarnera u Labinu. Od štrajka upozorenja održanog 27. ožujka vec osmorici radnika nije produžen ugovor o radu, ostali su bez posla.

U sindikatu smatraju da se radi o revanšu, a ne o smanjenju obima posla u tvornici jer u protivnom ne bi vanjskim tvrtkama davali poslove koje su ti radnici obavljali. Smatraju da se zbog straha jedan dio radnika ispisuje iz sindikata, jer kao clanovi ne mogu niti napredovati na poslu.

Sindikat ce budno pratiti rad poslodavca te za svako kršenje zakona obavještavati inspekcijske službe. Jedna od neregularnost u radu svakako je i ignoriranje radnickog vijeca kojeg ne obavještavaju o podacima važnim za poslovanje, što su zakonski obavezni.

Radnici priželjkuju da tvornica kamene vune dobije uporabnu dozvolu jer bi, nadaju se, njih šezdesetak dobilo stalan posao, a ne ugovor na odredeno kao do sada. Naime, od ukupno 140 zaposlenih, oko 60 radnika u proizvodnji listom su na odredeno. (J. ORLIC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD 10. SRPNJA


Podijeli: Facebook Twiter