U ritmu housea, hip-hopa i grimea

"Kralj dancehalla" Beenie Man (M. ANGELINI)
"Kralj dancehalla" Beenie Man (M. ANGELINI)

 Svježe britanske house zvijezde Dusky i Moxie u četvrtak su, prve festivalske večeri osmog Outlook izdanja, obilježili plesnu večer na glavnoj štinjanskoj pozornici 'The Harbour', uz prethodni live nastup Maribou Statea. Nešto ranije na pozornici 'The Garden' uspješno se predstavila domaća izvođačica Diyala, a na 'Mungos' pozornici dubstep producent Mala.

Noć s petka na subotu obilježio je, pak, "kralj dancehall glazbe" Beenie Man sa svojim bendom, otvorivši jednosatan nastup pjesmom "Sim Simma". Ovaj jamajkanski glazbenik osvojio je 2000. Grammy nagradu za najbolji reggae album, no još je više publike bilo za prethodna nastupa pionirskog engleskog grime kolektiva Boy Better Know, koji čine JME, njegov brat Skepta, Jammer, Frisco, Shorty & DJ Maximum. Pritom Skepta nije izostavio "Shutdown".

Noćas su udarni izvođači trebali biti Run the Jewels, poznati hip-hop duet koji je u Pulu stigao izravno sa svjetske turneje, i koji čine El-P njujorški reper i producent koji je već 20 godina jedan od pokretača underground hip-hop scene i Killer Mike iz Atlante koji je debitirao na Outcastovom hit albumu ?Stankonia". Prije njih, na raspredu je bila mlada engleska reperica i nagrađivana pjesnikinja Kate Tempest, a istodobno na 'The Clearingu' poznati nizozemski drum'n'bass trio Noisia. Večeras, zadnje festivalske večeri od 2 do 3 ujutro na 'Harbouru' nastupa Cutty Ranks, legendarni vokalist dancehall i reggae scene, a na "Clearingu" od 22 sata do ponoći Madlib, hvaljeni hip-hop DJ, producent i MC. On i Outlook tim zajedno su došli na ideju Madlib Karnevala u kojem će se kroz deset sati glazbe izmijeniti i Madlibovi prijatelji; najdraži producenti i DJ-evi Pete Rock, J Rocc, Moodyman, Benji B. (Z. ANGELESKI, snimio M. ANGELINI)

 


Podijeli: Facebook Twiter