U Rimu donji dom ratificirao ulazak RH u EU

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zastupnicki dom talijanskog parlamenta odobrio je pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, izvijestila je agencija ANSA u srijedu navecer, a potvrdilo hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Za ratifikaciju sporazuma, o kojem se još treba izjasniti i talijanski senat, glasovalo je 483 zastupnika a 2 su bila protiv.

"Nadamo se se da cemo biti medu prvim zemljama koje su ratificirale ovaj sporazum, imajuci za prioritet i ulazak Srbije u EU", rekla je podtajnica ministarstva vanjskih poslova Marta Dassu, prenosi ANSA.

Hrvatski veleposlanik u Italiji Tomislav Vidoševic sastao se nakon ratifikacije s predsjednikom zastupnickog doma Gianfrancom Finijem i prenio mu zahvalu za ratifikaciju. Susretu je nazocio i predsjednik talijansko-hrvatske skupine prijateljstva u talijanskom parlamentu Aldo di Viaggio, doznaje se u MVEP-u.

Iduci na redu koji bi trebao odobriti pristupni ugovor je bugarski parlament. Uz donji doma talijanskog parlamenta, ranije su to ucinili parlamenti Slovacke 1. veljace i Madarske 13. veljace. (Hina/ANSA)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter