U Rijeci zabranjeno piti alkohol na javnim mjestima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Riječko Gradsko vijeće danas je nakon dugotrajne rasprave prihvatilo izmjene odluke o komunalnom redu u kojima je jedina sporna odredba bila zabrana pijenja alkoholnih pića na javnim mjestima, što su oporebeni vijećnici nazvali udarom na mlade koji se na nekoliko trgova i ulica okupljaju navečer, često uz alkohol.

Gradonačelnik Vojko Obersnel, objašnjavajući prijedlog te odluke, rekao je kako se time ne namjerava zabraniti okupljanje mladih niti se pokušava utjecati na problem vezan uz konzumaciju alkohola. "Zabrana pijenja alkoholnih pića na javnim mjestima odnosi se na sve, ne samo na mlade, pa tako i na manje skupine starijih građana koji to čine", rekao je Obersnel i dodao da se pritom oštećuju okolni automobili i gradska oprema te proizvodi buka, na što se građani često žale.

Dodatno objašnjavajući potrebu uvođenja te odluke, Obersnel je na sjednicu Gradskog vijeća pozvao Damira Balenovića, direktora hotela Kontinental, ispred kojeg se okuplja najviše mladih. Balenović je rekao da se gosti često žale na ponašanje okupljenih pred hotelom, da se oštećuje oprema oko hotela i ukrasno bilje, da se proizvodi buka te da je posebanu problem uriniranje oko hotela.

Na kraju rasprave, osim oporbe, koja je bila protiv, prihvaćene su izmjene odluke o komunalnom redu, uključujući zabranu vezanu uz pijenje aklohola, ali uz odgodu kažnjavanja do kraja godine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter