U Rijeci opera na klingonskom jeziku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Klingonci, izmišljena svemirska ratnicka rasa iz Zvjezdanih staza, dobili su svoju operu na klingonskom jeziku, a karte za hrvatsku premijeru opere, koja ce se održati u rijeckom HKD-u Sušak, pocet ce se prodavati u utorak, 7. veljace, na više prodajnih mjesta u Rijeci.

Premijera prve opere u Hrvatskoj koja se u potpunosti izvodi na klingonskom jeziku održat ce se 25. veljace u HKD-u Sušak, a izvodi je nizozemski teatar Zeebelt iz Haaga.

Opera se zove "U" što u prijevodu s klingonskog znaci univerzum ili svemir, a opsuje se kao "klasicna glazbena bitka u kojoj se koriste instrumenti do sada nikad videni na Zemlji".

Klingonska opera zabilježila je tijekom 2011. veliki uspjeh diljem svijeta što ne zacuduje buduci da na svijetu ima oko pet milijuna ljudi koji govore klingonski jezik, tako da je prijevod na klingonski doživio i Shakespereov Hamlet.

Nakon predstave bit ce održan prigodan after party na brodu "Arca Fiumana" na kojem ce biti organizirana degustacija bloodwinea (omiljenog klingonskog alkoholnog pica, dvostruko jaceg od whiskeya) i klingonsko-hrvatskog specijaliteta "G(r)a(g)H".


Podijeli: Facebook Twiter