U restoranu Municipio niz nepravilnosti

Municipio ima bespravnu rasvjetu, svjetleće reklame i tendu (Arhiva/D. MEMEDOVIĆ)
Municipio ima bespravnu rasvjetu, svjetleće reklame i tendu (Arhiva/D. MEMEDOVIĆ)

Priča o tome kako je gradski vijećnik Ivan Udović dio dvorišta stambene zgrade pretvorio u skladište svog restorana Municipio, koji se nalazi tik do gradske palače, dobila je epilog - Udović je prekršio niz gradskih odluka i zakona te će morati u što krećem roku ukloniti sve nepravilnosti.

Inspektor za zaštitu kulturnih dobara je, naime, 1. kolovoza na poziv tamošnjih stanara izvršio očevid, sastavio zapisnik te donio rješenje u kojem su utvrđeni bespravni radovi na zgradi gdje se nalazi restoran. Riječ je o metalnoj konstrukciji u dvorištu u stražnjem dijelu zgrade, a potom i rasvjeti, svjetlećim reklamama te tendi na uličnom pročelju.

- Budući da se radi o elementima koje se treba tretirati kao komunalnu opremu (kao i rasvjeta ulica, koševi za smeće, ploče s nazivom ulica), a koji se nalaze iznad javne površine, komunalni inspektori Grada Pule imaju sukladno nadležnosti ovlasti donijeti rješenje o uklanjanju i ukloniti neprimjerene elemente, izvijestio nas je pročelnik Konzervatorskog odjela u Puli Zoran Glivarec.

Na potezu su, dakle, komunalni redari koji bi trebali postupiti prema rješenju Konzervatorskog odjela, no prema riječima voditelja komunalnog redarstva Milenka Modrušana, oni rješenje o uklanjanju bespravnih elemenata s restorana još nisu dobili.

Rekao je da će svakako postupiti po tom rješenju, štoviše, redarstvo je otprije već poduzelo određene radnje što se tiče nepravilnosti u tom restoranu. Međutim, koje su to radnje Modrušan nije želio odgovoriti uz obrazloženje da takve informacije "ne iznose u javnost u ovom obliku".

Komentar o utvrđenim nepravilnostima zatražili smo i od vlasnika restorana Udovića, koji nam je pak kratko rekao da će, kao i dosad, poštovati sve zakone i sva rješenja koja mu budu izdana.

- Radi se o metalnoj, montažnoj konstrukciji u dvorištu i, ako je tako naloženo, uklonit ću je. Što se tiče reklama na pročelju restorana, iste su kao i kod drugih u starom gradu, i kada Grad Pula donese odluku o tome što se i na koji način može postaviti, ja ću to poštovati, rekao  je Udović.

Dodao je da je upoznat s rješenjem Konzervatorskog odjela te da će to pitanje svakako potegnuti i na idućoj sjednici Gradskog vijeća. Veli da je turistička sezona ionako skora gotova pa će biti više vremena za raspravu te da će dogodine sigurno biti definirana jasnija pravila. (Piše Nera SOFTIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter