U rekonstrukciju se ulaže 6 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici Grada Rovinja, Talijanske unije i Narodnog sveucilišta iz Trsta novinare su upoznali s tek zapocetom rekonstrukcijom zgrade Talijanske osnovne škole "Bernardo Benussi". Tom je prigodom gradonacelnik Giovanni Sponza rekao da u ovu investiciji Talijanska vlada preko tršcanskog sveucilišta i Talijanske unija ulaže šest milijuna kuna. Grad Rovinj ce u proracunu za iducu godinu osigurati više od milijun kuna za uredenje okoliša ove škole.

S investicijom, zapocetom krajem travnja, novinare je upoznala ravnateljica škole Gianfranca Šuran. U školi se inace rekonstruira dotrajalo krovište i mijenja vanjska stolarija. Na mjestu nekadašnje garderobe uredit ce se ucionica sa multimedijom, a uz zgradu ce se nadograditi knjižnica.

Predsjednik tršcanskog sveucilišta Silvio Delbello je istaknuo Delbello da je Rovinj ogledni primjer suradnje Grada, Talijanske unije i Narodnog sveucilišta, cijom je zajednickom inicijativom nedavno proširen vrtic Naridola, koji je dobio i jaslice.

Talijanskoj vladi i Narodnom sveucilištu zahvalio se i predsjednik Talijanske unije Furio Radin. Po njegovim rijecima najvažnije je da se i u krizi pronalaze sredstva za školstvo i kulturu, cime se ulaže u buducnost mladih. Talijanskoj vladi, Narodnom sveucilištu, Talijanskoj uniji i Gradu Rovinju zahvalio se i predsjednik rovinjske Zajednice Talijana Gianclaudio Pellizzer.

Na pitanje novinara dogradonacelnik Marino Budicin je rekao da ce se škola i vrtic vjerojatno prikljuciti na plin, koji se postavlja u susjednoj Istarskoj ulici. U prvoj fazi prikljucit ce se kuhinja, a potom i grijanje. Inace, izvodaci radova iz pazinskog "Vladimira Gortana" imaju 145 dana za izvedbu rekonstrukcije, pa bi investicija trebala biti dovršena do 23. rujna. Do tada ce se nastava odvijati u zamjenskim prostorima. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter