U redu za 'Dobra stara vremena'

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je u ukupno pet zagrebackih izvedbi oduševio više od 23.000 posjetitelja, jedini domaci mjuzikl novijeg datuma koji u posljednje vrijeme doslovno plijeni pažnju svih generacija - "Za dobra stara vremena" - odigran je veceras pod vedrim nebom u pulskoj Areni.

Blještav i prepun dobro poznatih melodija, baš kako mjuziklu i pristaje, ansambl od 50 glumaca predvoden Zrinkom Cvitešic, Anom Begic, Sanjom Doležal, Goranom Navojcem i Markom Toljom, poveo je brojnu publiku, koja je ispunila Arenu do posljednjeg mjesta, u pricu smještenu u 80-e godine prošlog stoljeca. Koliki je bio interes za ovaj mjuzikl pokazali su redovi za ulazak u Arenu koji su se protezali sve do ceste.

Radnja mjuzikla odvija se u glazbenoj školi na zagrebackom Cvjetnom trgu na cije celo dolazi pobornica partije - usidjelica Tonka. Pokušavajuci se ulizati vlasti, ravnateljica organizira veliku školsku priredbu na koju želi pozvati svoje cijenjene "drugove".

Najbolja ucenica u školi, Ana, zaljubljena je u lijencinu Sašu koji voli nogomet i živi s mamom, cistacicom u njihovoj školi. Monotoniju razbija cangrizavi profesor harmonije Frišcic koji pak ne podnosi aktualni režim i jedino što ga zanima je sakupljanje novca za kupnju svog auta snova.

Radnju presijecaju i ljubavne price koje su dodatno "zapaprile" cjelokupnu storiju koju inace pripovijedaju hitovi grupe Novi fosili.

Ti isti hitovi, poput "E, moj Saša", "Milena", "Moj prijatelj Anu ljubi", "Tiho tiše" i "Košulja plava", definitivno su evergreeni domace scene koji su obilježili 80-e godine prošlog stoljeca, a status bezvremenskih melodija još jednom su potvrdili pred pulskom publikom.

Mjuzikl je održan u produkciji Gerila Medije i pod producentskom palicom Željke Ogreste i Dubravka Merlica te u režiji Marija Kovaca.


Podijeli: Facebook Twiter