U raškoj općini niču turističke vile

Turističke vile u Drenju (R. SELAN)
Turističke vile u Drenju (R. SELAN)

Ispred turističkog naselja u Drenju postavljen je novi asfalt jer je vodovod, koji prati trasu ceste, dovršen nekoliko dana ranije. U samom turističkom naselju su pak strojevi koji polažu asfalt između pet vila s četiri zvjezdice, friško izgrađenih. To je slika investicijskog zamaha na turistički nedovoljno valoriziranoj obali općine Raša. Otkako je prošlog tjedna strategija turističkog razvoja i službeno uvrštena u općinske dokumente, ulagačima su sva vrata otvorena.

Sve donedavno kočilo ih je nepostojanje prostornog plana, a kada je riječ o potezu Crni - Drenje - Marina, i nedostatak vodovoda.

- Sve je bilo protiv nas: cestu su nam zatvorili u pola projekta, nismo imali pristup, nismo imali ni struje ni vode. HABOR nam je odobrio kredit, ali službe su presporo radile i nitko nije shvaćao da imamo rok od deset mjeseci za dovršetak projekta pa ga je na kraju investitor financirao sam.

Općina nam je izašla u susret ubrzavši izračun plaćanja komunalnog doprinosa. Tako smo projekt, od kupoprodaje zemljišta do otvaranja, uspjeli dovršiti u planiranom roku, kaže Đurđica Musulin, direktorica pulske tvrtke Čovjek i more koja je vile izgradila.

Objekti imaju i cisterne za vodu, koje su poslužile svrsi jer su prvi turisti stigli već 5. svibnja, dok se vodovod još gradio. Na dan našeg posjeta nije bilo gostiju, zbog asfaltiranja, a iz istog je razloga bila prisutna Musulin u pratnji suradnice Borane Cvitan i Alenke Vrbanac iz Drenja, zaposlene na mjestu "house managera", odnosno djelatnika koji skrbi o funkcioniranju naselja. Uz nju u naselju rade četiri čistačice i dva domara. (piše Robi SELAN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter