U Raši gorjele drvarnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U požaru, koji je u utorak oko 20 sati izbio u Raši u zgradi "broj dva" s oko 35 stanova, nitko od stanara nije stradao. Gorjele su drvarnice u podrumu srednjeg ulaza, no vatra nije - zahvaljujuci brzoj intervenciji labinskih vatrogasaca, koji su požar lokalizirali oko 21.45 sati - zahvatila ostale dijelove zgrade. Materijalna šteta te uzrok požara utvrdit ce se ocevidom, a zasad se pretpostavlja da su nesreci kumovale neispravne elektricne instalacije.

- Susjedima s drugog kata nestalo je struje, sišli su i primijetili dim. Dolje u drvarnicama oduvijek kapa voda i urušava se cigleni strop. Problem je i što su šupe pune drva, ljudi su si spremili i po deset metara, ispricale su nam stanarke dok su se vatrogasci hrvali s gustim dimom i mrakom. Toplina plamena osjetila se do ulaznih vrata.

- Sreca da se ovo nije desilo nocu! Tko bi nas spasio?, retoricki se upitao stanar koji je, kako rece, iz stana ponio samo osnovne stvari. To, medutim, nisu stigle uciniti mlade majke koje su na obližnjim klupicama zagrnule djecu dekama u prohladnoj noci, cekajuci da vatrogasci na vrijeme svladaju vatru.


Podijeli: Facebook Twiter