U Rapcu otvorene Jadranske igre

Detalj s nadmetanja u letećem vaterpolu (R. SELAN)
Detalj s nadmetanja u letećem vaterpolu (R. SELAN)

Vlahov breg, ekipa iz Matulja, pobjednik je prvog ovogodišnjeg susreta Jadranskih igara održanog u nedjelju na rivi.

Sudjelovalo je pet ekipa koje su se ogledale u pet igara: letećem vaterpolu, mošarci, odnosno vodenoj košarci, nošenju ribarskih kašeta, utrci "magaraca" (po dva člana ekipe maskirana u magarce) i potezanju konopa.

Gosti iz Matulja bili su najbolji u mošarci i potezanju konopa, a u nošenju ribarskih kašeta podijelili su prvo mjesto s ekipom Infinitusa iz Medulina, koja je ukupnom poretku za njima zaostala za samo jedan bod. Mladi rudar iz Labina najbolje je gađao u letećem vaterpolu, što nije čudno budući da se radi o rukometašima. Ta je ekipa u ukupnom poretku zauzela treće mjesto.

Ekipa Budokai Labin natjecanje je završila kao četvrta, a za utjehu joj ostaje da je bila najvještija u utrci magaraca. "Voga Telefrika, ekipa domaćina, svojevrsno je iznenađenje na domaćem terenu jer je skupila najmanje bodova.

Održano je natjecanje juniorskih ekipa sastavljenih od učenika labinskih osnovnih škola Matije Vlačića i Ive Lole Ribara. Pobijedile su Škarpine, drugoplasirana je ekipa Annetz, treći su bili Riboni, a četvrte Pirane.

Rabac je jedino mjesto na Poluotoku u kojemu se ove godine održavaju Jadranske igre. Sljedeće nedjelje održat će se u Malinskoj na Krku. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter