U Radmanima nova kanalizacija i asfalt

Radmani kraj Poreča jučer  (A. DAGOSTIN)
Radmani kraj Poreča jučer (A. DAGOSTIN)

Selo Radmani na Poreštini, koje se nalazi tik do Žbandaja, proteklih je dana dobilo kanalizacijsku mrežu, ali i presložene vodovodne i telekomunikacijske cijevi, kao i novi asfaltni pokrov po glavnoj cesti kroz selo.

-Time je dovršena izgradnja glavnog kolektora i kanalizacijske mreže, kažu iz Odvodnje Poreč dodajući da je u naselju izgrađeno ukupno 2.564 metara gravitacijskih kolektora i 1.103 metara tlačnih cjevovoda, četiri crpne stanice te 127 kućnih priključaka, dok je asfaltni sloj obnovljen u punoj širini prometnice. Glavni kolektor i kanalizacijska mreža prikupljaju otpadne vode s područja naselja Radmani, te ih preko glavnog kolektora Žbandaj i kolektora Buići-Poreč odvode na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Poreč-sjever. Približna vrijednost izvedenih radova u naselju Radmani je 4,2 milijun kuna (bez PDV-a) pri čemu će 74 posto financijske konstrukcije bit pokriven putem europskih fondova.

Priključenje korisnika na novoizgrađenu kanalizacijsku mrežu naselja biti će moguće po izvršenju tehničkih pregleda građevine, odnosno po dobivanju uporabne dozvole, o čemu će mještani biti pravovremeno obaviješteni, putem oglasne ploče naselja i web stranice www.odvodnjaporec.hr, poručuju iz ove porečke javne tvrtke. Radovi su realizirani u sklopu europskog projekta "Poreč-sustava odvodnje sa uređajima za pročišćavanje otpadnih voda grada Poreča".

Rastuće naselje Radmani udaljeno je sedam kilometara od Poreča, a prema posljednjem popisu stanovništva održanom 2011. godine brojalo je 241 stanovnika, dok ih je 2001. godine bilo 167, a 1991. godine samo 98. (A. DAGOSTIN)


 

 


Podijeli: Facebook Twiter