U Pulu stižu najbolji hrvatski stolnotenisaci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pula ce 5. i 6. ožujka ove godine biti domacin seniorskom prvenstvu Hrvatske u stolnom tenisu. Tim je povodom u Puliodržana presica na kojoj su bili prisutni clanovi Organizacijskog odbora prvenstva: dožupan Vedran Grubišic, procelnik pulskog odjela za sport Erik Lukšic, medulinska procelnica Suzana Racan-Stern te Darko Šplajt, predsjednik STK Pula.

Prvenstvo ce se održati u velikoj dvorani Doma sportova "Mate Parlov" i na njemu ce nastupiti 48 igraca i 32 igracice koji ce se natjecati u pojedinacnoj i konkurenciji parova. Nastupit ce i svi najbolji domaci igraci - Ivan Slavic, Matej Mamut i Tomislav Pucar u muškoj, te Ivanka Bilobrk, Ljiljana Jankovic i Dina Pervan u ženskoj konkurenciji. Pritom ce Bilobrk i Jankovic pokušati obraniti broncu u parovima, osvojenu na lanjskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu, ili možda napraviti i korak više.

"Muška stolnoteniska reprezentacija je prije dvije godine osvojila naslov europskog viceprvaka, dok je ženska stolnoteniska reprezentacija osvajala medalje na svjetskim i europskim prvenstvima te je zbog izuzetnih rezultata proglašavana najboljom hrvatskom ekipom, što je garancija da ce se u Puli na ovom prvenstvu igrati stolni tenis vrhunske kvalitete", rekao je Šplajt.

"Kako je novom vodstvu Hrvatskog stolnoteniskog saveza jedan od glavnih ciljeva vratiti ovaj sport, jedan od najtrofejnijih i najmasovnijih u Hrvatskoj, na mjesto koje mu i pripada, naš je klub ovom organizacijom dobio veliko priznanje, ali i veliku odgovornost. No, kako smo i u prošlosti kvalitetno organizirali zahtjevna natjecanja, uvjereni smo da cemo i ovaj put opravdati povjerenje", zakljucio je.

U sklopu prvenstva, 4. ožujka ce se u Puli održati i okrugli stol na temu "Organizacija i rad u hrvatskom stolnom tenisu u buducnosti", na kojem ce sudjelovati novoizabrani predsjednik HSTS-a Zlatko Pospiš te izbornici muške i ženske stolnoteniske reprezentacije Zvonimir Korenic i Neven Cegnar. Što se tice samog prvenstva, glavno je pitanje da li ce na njemu nastupiti i hrvatske perjanice, Zoran Primorac i Tamara Boroš.

"Svi najbolji hrvatski igraci i igracice najavili su dolazak u Pulu. Primorac i Boroš u to vrijeme imaju jako zgusnut natjecateljski raspored, no i oni ce 99 posto biti ovdje, pitanje je samo u kojem ce to biti obliku", obavijestio nas je Šplajt.


Podijeli: Facebook Twiter