U Pulu sletjelo 335 tisuca putnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvih devet mjeseci ove godine, do 25. rujna, pulskom Zracnom lukom prošla su 334.592 putnika, što je za 8,5 posto više nego u istom razdoblju lani. Samo je u rujnu na pulski aerodrom sletjelo 53.289 putnika, ili 9,4 posto više gostiju u odnosu na prošlogodišnji rujan.

- Iako smo zadovoljni dosad ostvarenim, do konca listopada ocekujemo još više putnika. Još uvijek nam dolaze putnici s niskobudžetnim, "low cost" aviokompanijama kao što je Ryanair. Imamo najave za goste iz Skandinavije, Nizozemske, Ujedinjenog Kraljevstva i Njemacke. Siguran sam da cemo do konca listopada ostvariti izmedu sedam i deset posto više putnika u odnosu na lani. Do konca prosinca planiramo da ce kroz naš aerodrom u Istru sletjeti oko 365 tisuca putnika, izjavio nam je direktor Zracne luke Pula Bruno Rogovic.

Na pitanje uvodenju novih linija, Rogovic odgovara da ce se sve znati iduceg tjedna.

- Za koji dan u Berlinu je najavljen sastanak europskih aviokompanija na kojem cemo prisustvovati. Planovi su da se uspostave nove linije, no ugovori još nisu potpisani i zbog toga je preuranjeno išta najavljivati. Sa sigurnošcu, medutim, mogu reci da cemo imati linije s vecim gradovima u Skandinaviji i s Manchesterom. Trenutacno je Pula povezana s Bruxellesom, Frankfurtom i Londonom, a siguran sam da cemo dogodine imati najmanje isti, ako ne i veci broj odredišta povezanih s Pulom, zakljucio je Rogovic. (C. B. GALIC)


Podijeli: Facebook Twiter