U Pulu sletjeli prvi putnici iz Pariza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U srijedu tocno u 11 sati na pistu pulske zracne luke sletio je prvi zrakoplov iz Pariza na novootvorenoj liniji poznate svjetske kompanije Ryanair iz Irske. Radi se o novoj liniji koju je ta niskobudžetna aviokompanija uspostavila s pulskim aerodromom, s kojim vec ima druge linije.

Svecanom iskrcaju prvih putnika prethodio je pozdrav dobrodošlice mlazom iz vodenih topova s dvaju vatrogasnih vozila. Direktor Zracne luke Pula Bruno Rogovic tom je prilikom istaknuo važnost ove nove zracne linije koja ce do konca listopada dvaput tjedno povezivati Pulu s Parizom.





- Ovo je peta europska linija Ryanaira koja ce od danas pa do konca listopada dvaput tjedno, srijedom i subotom, povezivati Pulu i Pariz. Ryanair povezuje Pulu s još cetiri europske metropole - Bruxellesom, Londonom, Oslom i Frankfurtom. Danas smo iz Pariza imali prvih 160 putnika u dolasku, a 90 ce ih biti u odlasku. Ta nova destinacija koju otvaramo uvelike ce olakšati Parižanima dolazak u Pulu i Istru. Kod nas slijecu u 11 sati, a let traje sat i pol. Radi se o zrakoplovu tipa Boeing 737-800 koji prima 186 putnika.

Ove godine oekujemo više od 400 tisuca putnika. Vjerujemo da ce ova Ryanairova linija za Pariz poluciti dobre rezultate kao što je to bilo prošle godine, a takoder to ocekujemo i na liniji za Oslo, zakljucio je Rogovic.

Svecanosti je prisustvovao i kapetan zrakoplova pilot Arn Magnuson, koji se zahvalio cijeloj ekipi pulske zracne luke. Dogadaj su uvelicale pulske mažoretkinje koje su putnicima zaželjele dobrodošlicu u najveci istarski grad. (C. B. GALIC; Snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter