U Pulu dolazi Radikal Guru!

Radikal Guru (Mateusz Miller)
Radikal Guru (Mateusz Miller)

Iduće subote, 1. ožujka, u klubu Monte Paradiso u podzemlju Rojca - u okviru programa Rojc Showcase i uz podršku domaćih pulskih snaga Exotic Times i 207 - nastupit će Radikal Guru, jedna od najsjajnijih zvijezda underground roots zajednice u zadnjih pet godina. Radikal Guru pseudonim je Poljaka Mateusza Millera koji stvara jedinstvenu fuziju zvukova koji obuhvaćaju dub, reggae i dubstep.

Inspirirana soundsystem kulturom, njegova je glazba sinonim za zagušljivu težinu dread basseva, uz vibrantne i eklektične tonske palete, ali i dinamiku u energetskim nivoima, čime jednako poslužuje plesne i meditativne potrebe.

Sljedbenik Kinga Tubbyja i Scientista, Radikal Guru zadobio je svjetsko priznanje serijom 12 izdanja na vodećem reggae/dubstep labelu Dubbed Out, nakon čega razvija kreativno partnerstvo s bratskom firmom Moonshine Recordings, cementirajući ugled kao jedan od najjačih predstavnika scene. Njegova Moonshine diskografija se diči vrhunskim materijalom, koji uključuje njegov debi "The Rootstepa" i moćni 12“ "Dread Commandments", a s velikom se pažnjom očekuje skora premijera njegovog drugog albuma.

Osim što je talentirani producent, Matteusz je i priznati selektor i svoju strast za glazbom prenosi kroz DJ setove koji s jedne strane odaju počast bogatoj povijesti zvuka i kulture, a s druge predstavljaju najsvježije sonične inovacije njegovih kolega i njega samog. Nedavno je nastupao i s vokalnim suradnikom Cian Finnom na renomiranim Subdub i Tokyo Dub događajima, kao i u Moskvi i Južnoj Africi. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter