U pulsku luku ove godine uplovilo 86 mega jahti

Ilustracija (Arhiva/GI)
Ilustracija (Arhiva/GI)

Ova turistička sezona ruši sve rekorde kada je grad Pula u pitanju. I to ne samo po broju gostiju, noćenja, boravcima u kampovima, hotelima i privatnom smještaju, već i po svim drugim parametrima, pa tako i po broju gostiju koji su u naš grad stigli mega jahtama i kruzerima. Kako saznajemo, u ovoj godini znatan je porast broja dolazaka putnika, brodova i mega jahti u pulsku luku.

Na "Novalji" šest tisuća putnika

Samo u linijskom prometu pulska Lučka uprava je evidentirala porast od 15 posto, dok je od početka godine do početka rujna broj dolazaka mega jahti porastao za pet posto.

Prema riječima ravnatelja Lučke uprave Pula Donalda de Gravisija najviše je bilo putnika s brodova na kružnim putovanjima. Njihova se brojka popela na impozantnih 8.615 što je povećanje od 141 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

- Tijekom prvih osam mjeseci, unutar područja Luke Pula, bilježimo porast kako ticanja brodova na linijskom, tako i brodova na kružnom putovanju, ali i dolazaka mega jahti. Tako je na linijskim brodovima u međunarodnoj plovidbi zaključno s posljednjim danom kolovoza ove godine zabilježen promet od 36.081 putnika što je na razini broja putnika od 2016. godine. No, činjenica da je ove godine ponovno zaplovio i M/B Novalja koji je prevezao gotovo 6.000 putnika što nas dovodi do podatka da smo u linijskom prometu u odnosu na 2016. godinu zabilježili porast od 15 posto, pojašnjava ravnatelj de Gravisi. (Cristian Bruno GALIĆ, foto Pulska svakodnevnica)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter